معرفی
من الناز فرهمندنیا هستم متولد 1385، بنیان گذار ایده اسکرچ محیط زیستی در سال 1398
از کودکی به کامپیوتر علاقه زیادی داشتم و در 9 سالگی شروع به یادگیری برنامه نویسی اسکرچ کردم .
در سن 11 سالگی در آکادمی فرنیا مربی اسکرچ شدم. در12 سالگی با حمایت آکادمی فرنیا اولین گروه دختران برنامه نویس را در جزیره قشم تشکیل دادم . در سال 1396 سرپرستی اولین گروه برنامه نویس کودک همیار ژئو پارک جهانی قشم رو بعهده داشتم .بخاطر علاقه زیاد به محیط زیست در جشنواره ملی آب شرکت نموده و مدال طلای جشنواره را دریافت نمودم .
ایده داشتن یک محیط برنامه نویسی برای کودکان ایرانی را تحت عنوان کد سبز یا Green Code در استارتاپ جشنواره ملی آب مطرح کردم و بعنوان ایده برتر شناخته شد .
این ایده با حمایت آکادمی فرنیا و همچنین پشتوانه علمی یکی از برجسته ترین اعضای هیات علمی دانشکده محیط زیست یعنی دکتر محمد رضا فرزانه تبدیل به این سایت یعنی اسکرچ محیط زیستی شد.
دوستان خوبم ما در این سایت سعی کردیم محیطی برای یادگیری برنامه نویسی اسکرچ با رویکرد محیط زیست فراهم کنیم .خوشحال میشم برای بهتر شدن این سایت نظراتتون رو برای ما بفرستید .



آکادمی فرنیا
آکادمی فرنیا در سال ۱۳۹۳ در استان البرز تحت عنوان طراحان سیستم فرنیا به ثبت رسید . پس از سه سال تحقیق و بررسی و تولید محتوای آموزشی طرح دانش بنیان خود را مبنی بر آموزش غیر مستقیم به دانش اموزان از طریق برنامه نویسی اسکرچ با ساخت بازی و انیمیشن به مرکز رشد منطقه آزاد قشم ارایه و پس از تصویب، شرکت دوم خود را تحت نام برنامه نویسان جوان فرنیا در قشم به ثبت رسانید. هدف این شرکت ایجاد بستری برای کسب درامد و اشتغال پایداربرای کودکان و نوجوانان از طریق اموزش برنامه نویسی بود.
مطابق با تحقیقات انجام شده پلتفرم اسکرچ بعنوان بهترین پلتفرم و سن 8 سالگی نیز بعنوان حداقل سن برای اموزش برنامه نویسی در نظر گرفته شد.
در مدت دو سال بالغ بر 2000 نفر کودک و نوجوان در جزیره قشم اعم از مدارس، مساجد، شهر و روستا را با برنامه نویسی اسکرچ آشنا نمود .
روش منحصر بفرد این موسسه در آموزش و استفاده از مثالها و پروژه های مرتبط با مسائل و چالش های روز باعث شد تا در پروژه های مختلف ملی نظیر احیای سازه های تاریخی آب ( با مدیریت دکتر فرزانه عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست) ، ژئوپارک جهانی قشم بعنوان همیار ژئو پارک و همچنین همکاری در برنامه ملی صیانت جهت آموزش غیر مستقیم صیانت از منابع آب و محیط زیست با محتوای آموزشی تولید شده توسط این موسسه گردد.






برنامه صیانت از منابع آب و محیطزیست
برنامه صیانت از منابع آب و محیط زیست ریشه بسیاری از مشکلات محیط زیستی کشور را ریل گذاری نامناسب توسعه ای کشور میداند. کشوری که اقلیم غالب آن را اقلیم خشک و نیمه خشک تشکیل میدهد اما توسعه آن بر مدار وابستگی به منابع آب و توسعه آب بر بنا نهاده شده است. بدین منظور در این برنامه سعی گردید تا با شناسایی مصادیق مرتبط با توسعه آب اندوز و آموزش آن به نسل جدید (دانشجویان و دانش آموزان) تغییر این ریل گذاری نادرست به مرور زمان از طریق آموزش غیرمستقیم صیانت از منابع آب و محیط زیست تحقق یابد. این برنامه از آبان ماه 1397 بهوسیله معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی و دانشکده محیطزیست وارد فاز پژوهشی – اجرایی گردید.




سوابق و دستاورد ها
- بنیانگذار اولین پلتفرم اموزشی برنامه نویسی اسکرچ محیط زیستی
- همکاری با آکادمی فرنیا بعنوان مربی اسکرچ محیط زیستی برای استان البرز
- شرکت در جشنواره ملی آب و کسب مدال طلای طرح استارتاپی اسکرچ محیط زیستی
- شرکت در مسابقات کشوری کد نویسی و کسب مقام در مرحله استانی
- مربی اولین همیاران برنامه نویس کودک ژئو پارک
- تشکیل اولین تیم برنامه نویسان دختر در جزیره قشم